Marinált sült paprika saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db húsos, érett tvpaprika
A léhez:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l víz
- 3 ek ecet
- 1 ek kristálycukor
- 1 kk só
- 10-15 db egész bors
- 2-3 babérlevél
- zúzott fokhagyma ízlés szerint
- 5-6 ek olívaolaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A paprikákat megmossuk és tepsire rakjuk, majd nagyjából 15-18 perc alatt fekete foltosra megsütjük.
Miközben sülnek a paprikák, egy tálban ízlés szerint összekeverjük a savanyú lét és hozzáadjuk a félkarikára vágott vöröshagymát.
A megsült paprikákat pár percre légmentesen letakarjuk, majd a bőrét és a csumáját eltávolítjuk, de arra ügyeljünk, hogy a belsejéből a finom leve ne vesszen kárba. Beletesszük a savanyú lébe, nyakon öntjük egy kis olíva olajjal és legalább 2 órára hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Bármilyen sült mellé vagy csak egy-két nagy szelet kacsazsíros kenyérrel megállja a helyét!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Hűtőszekrényben, fedeles tárolóedényben 4-5 napig is eláll, tehát előre ellehet készíteni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »