Marinált sült paprika saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db húsos, érett tvpaprika
A léhez:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l víz
- 3 ek ecet
- 1 ek kristálycukor
- 1 kk só
- 10-15 db egész bors
- 2-3 babérlevél
- zúzott fokhagyma ízlés szerint
- 5-6 ek olívaolaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A paprikákat megmossuk és tepsire rakjuk, majd nagyjából 15-18 perc alatt fekete foltosra megsütjük.
Miközben sülnek a paprikák, egy tálban ízlés szerint összekeverjük a savanyú lét és hozzáadjuk a félkarikára vágott vöröshagymát.
A megsült paprikákat pár percre légmentesen letakarjuk, majd a bőrét és a csumáját eltávolítjuk, de arra ügyeljünk, hogy a belsejéből a finom leve ne vesszen kárba. Beletesszük a savanyú lébe, nyakon öntjük egy kis olíva olajjal és legalább 2 órára hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Bármilyen sült mellé vagy csak egy-két nagy szelet kacsazsíros kenyérrel megállja a helyét!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Hűtőszekrényben, fedeles tárolóedényben 4-5 napig is eláll, tehát előre ellehet készíteni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »