Manócska recept
Hozzávalók:
- 25 dkg (GM köret)tészta (paleoban: paleo tészta)
- 1 tk só
- 1 pár virsli
- 1 fej vöröshagyma
- 4 paradicsom
- 4 csemege uborka
- 4 alma
- metélőhagyma
- zöldpaprika
Tartármártás:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 ek (tökmag)olaj
- 1 ek mustár
- 1 kk só
- 1 kk bors vagy fehér bors
- fél citrom leve
- 1 kk eritrit vagy cukor
- 2 dl kókusz tejszín (nem paleo: tejföl)
Elkészítése:
A tartármártáshoz a tojássárgáját a mustárral, az eritrittel alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban 5 evőkanál tökmagolajat adagolunk hozzá, folyamatosan kevergetve egy kézi habverővel. Sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot (nekem frissen őrölt feket bors volt). Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük. A hagyományos majonéztől én egy jóval sötétebb mártást kaptam. Kókusztejszínnel (tejföllel) kikeverjük, ha szükséges utána ízesítünk.
A tésztát sós vízben al dente (fogkeményre) főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
Közben a zöldségeket megmossuk, szeleteljük, kockázzuk. A virslit megfőzzük, kihűtjük és felkarikázzuk.
A tésztát, a virslit és a zöldségeket a tartármártásba tesszük és jól összekeverjük az egészet.
Az almák kalapját levágjuk, belsejét kivájjuk és beletöltjük a tésztás keveréket, majd tálaljuk.