Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Manócska recept

Manócska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg (GM köret)tészta (paleoban: paleo tészta)
    • 1 tk só
    • 1 pár virsli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 paradicsom
    • 4 csemege uborka
    • 4 alma
    • metélőhagyma
    • zöldpaprika

    Tartármártás:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 ek (tökmag)olaj
    • 1 ek mustár
    • 1 kk só
    • 1 kk bors vagy fehér bors
    • fél citrom leve
    • 1 kk eritrit vagy cukor
    • 2 dl kókusz tejszín (nem paleo: tejföl)

    Elkészítése:

    A tartármártáshoz a tojássárgáját a mustárral, az eritrittel alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban 5 evőkanál tökmagolajat adagolunk hozzá, folyamatosan kevergetve egy kézi habverővel. Sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot (nekem frissen őrölt feket bors volt). Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük. A hagyományos majonéztől én egy jóval sötétebb mártást kaptam. Kókusztejszínnel (tejföllel) kikeverjük, ha szükséges utána ízesítünk.

    A tésztát sós vízben al dente (fogkeményre) főzzük, leszűrjük és kihűtjük.

    Közben a zöldségeket megmossuk, szeleteljük, kockázzuk. A virslit megfőzzük, kihűtjük és felkarikázzuk.

    A tésztát, a virslit és a zöldségeket a tartármártásba tesszük és jól összekeverjük az egészet.

    Az almák kalapját levágjuk, belsejét kivájjuk és beletöltjük a tésztás keveréket, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá