Hozzávalók:
Tartármártás:
Elkészítése:
A tartármártáshoz a tojássárgáját a mustárral, az eritrittel alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban 5 evőkanál tökmagolajat adagolunk hozzá, folyamatosan kevergetve egy kézi habverővel. Sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot (nekem frissen őrölt feket bors volt). Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük. A hagyományos majonéztől én egy jóval sötétebb mártást kaptam. Kókusztejszínnel (tejföllel) kikeverjük, ha szükséges utána ízesítünk.
A tésztát sós vízben al dente (fogkeményre) főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
Közben a zöldségeket megmossuk, szeleteljük, kockázzuk. A virslit megfőzzük, kihűtjük és felkarikázzuk.
A tésztát, a virslit és a zöldségeket a tartármártásba tesszük és jól összekeverjük az egészet.
Az almák kalapját levágjuk, belsejét kivájjuk és beletöltjük a tésztás keveréket, majd tálaljuk.