Manócska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg (GM köret)tészta (paleoban: paleo tészta)
  • 1 tk só
  • 1 pár virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 paradicsom
  • 4 csemege uborka
  • 4 alma
  • metélőhagyma
  • zöldpaprika

Tartármártás:

  • 3 tojássárgája
  • 5 ek (tökmag)olaj
  • 1 ek mustár
  • 1 kk só
  • 1 kk bors vagy fehér bors
  • fél citrom leve
  • 1 kk eritrit vagy cukor
  • 2 dl kókusz tejszín (nem paleo: tejföl)

Elkészítése:

A tartármártáshoz a tojássárgáját a mustárral, az eritrittel alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban 5 evőkanál tökmagolajat adagolunk hozzá, folyamatosan kevergetve egy kézi habverővel. Sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot (nekem frissen őrölt feket bors volt). Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük. A hagyományos majonéztől én egy jóval sötétebb mártást kaptam. Kókusztejszínnel (tejföllel) kikeverjük, ha szükséges utána ízesítünk.

A tésztát sós vízben al dente (fogkeményre) főzzük, leszűrjük és kihűtjük.

Közben a zöldségeket megmossuk, szeleteljük, kockázzuk. A virslit megfőzzük, kihűtjük és felkarikázzuk.

A tésztát, a virslit és a zöldségeket a tartármártásba tesszük és jól összekeverjük az egészet.

Az almák kalapját levágjuk, belsejét kivájjuk és beletöltjük a tésztás keveréket, majd tálaljuk.