Lilahagymás káposzta saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- 4-5 fej lilahagyma
- 1 szál sárgarépa
- só, szemes köménymag, 10 %-os ecet, cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk és lesózzuk, majd megszórjuk köménymaggal. A hagymákat vékonyan felszeleteljük és azt is lesózzuk. Egy órát várunk, majd a sárgarépát is felcsíkozzuk és összekeverjük a káposztával és hagymával. A sót nem kell kinyomkodni.
Felöntőlevet készítünk: vizet, ecetet, cukrot ízlés szerint összekeverünk és ráöntjük a salátára.
Hűtőben kb egy órát érleljük fogyasztás előtt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »