Lilahagymás babsaláta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 bab konzerv
- 1 csokor zöldhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1 paradicsom
- 1 csapott evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál 10 %-os ecet
- 3 evőkanál olaj
- késhegynyi őrölt bors
- só, cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldhagymát szárastól feldaraboljuk.
A hagymákat és a paradicsomot ízlés szerint felaprítjuk és egy tálba tesszük, majd a zöldhagymát is hozzáadjuk. Megszórjuk sóval és 30 percet hagyjuk állni.
A konzervekről a levet leöntjük, majd a babot a hagymákhoz adjuk. Hozzáadjuk a mustárt, mézet, ecetet, olajat és borsot. Sót és cukrot ízlés szerint adunk hozzá, majd az egészet összeforgatjuk.
Kb 1 órára betesszük a hűtőbe.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.