Lilahagymás babsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 bab konzerv
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 csapott evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál 10 %-os ecet
  • 3 evőkanál olaj
  • késhegynyi őrölt bors
  • só, cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A zöldhagymát szárastól feldaraboljuk.

A hagymákat és a paradicsomot ízlés szerint felaprítjuk és egy tálba tesszük, majd a zöldhagymát is hozzáadjuk. Megszórjuk sóval és 30 percet hagyjuk állni.

A konzervekről a levet leöntjük, majd a babot a hagymákhoz adjuk. Hozzáadjuk a mustárt, mézet, ecetet, olajat és borsot. Sót és cukrot ízlés szerint adunk hozzá, majd az egészet összeforgatjuk.

Kb 1 órára betesszük a hűtőbe.