Lencsesaláta – nem csak újévre recept

Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-7 db babérlevél
- 1 közepes fej lilahagyma
- 3 közepes csemegeuborka
- 850 g tejföl
- 6 ek majonéz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A lencsét 2 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leöntjük róla a vizet.
Lábasba tesszük, felengedjük vízzel. Beletesszük a babérleveleket és a zúzott fokhagymát, majd kb 30 perc alatt puhára főzzük. Ha kész, akkor leszűrjük és kihűtjük.
A hagymát és az uborkát apróra vágjuk.
Ha kihűlt a lencse, akkor hozzáadjuk a hagymát és az uborkát, majd összekeverjük.
A tejfölt összekeverjük a majonézzel, majd sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk a lencsével.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »