Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsesaláta – nem csak újévre recept

Lencsesaláta – nem csak újévre
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg lencse
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 4-7 db babérlevél
    • 1 közepes fej lilahagyma
    • 3 közepes csemegeuborka
    • 850 g tejföl
    • 6 ek majonéz
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A lencsét 2 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leöntjük róla a vizet.

    Lábasba tesszük, felengedjük vízzel. Beletesszük a babérleveleket és a zúzott fokhagymát, majd kb 30 perc alatt puhára főzzük. Ha kész, akkor leszűrjük és kihűtjük.

    A hagymát és az uborkát apróra vágjuk.

    Ha kihűlt a lencse, akkor hozzáadjuk a hagymát és az uborkát, majd összekeverjük.

    A tejfölt összekeverjük a majonézzel, majd sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk a lencsével.

    Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá