Lencsesaláta – nem csak újévre recept

Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-7 db babérlevél
- 1 közepes fej lilahagyma
- 3 közepes csemegeuborka
- 850 g tejföl
- 6 ek majonéz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A lencsét 2 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leöntjük róla a vizet.
Lábasba tesszük, felengedjük vízzel. Beletesszük a babérleveleket és a zúzott fokhagymát, majd kb 30 perc alatt puhára főzzük. Ha kész, akkor leszűrjük és kihűtjük.
A hagymát és az uborkát apróra vágjuk.
Ha kihűlt a lencse, akkor hozzáadjuk a hagymát és az uborkát, majd összekeverjük.
A tejfölt összekeverjük a majonézzel, majd sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk a lencsével.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »