Lencsesaláta – nem csak újévre

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lencsesaláta – nem csak újévre

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-7 db babérlevél
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 3 közepes csemegeuborka
  • 850 g tejföl
  • 6 ek majonéz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A lencsét 2 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leöntjük róla a vizet.

Lábasba tesszük, felengedjük vízzel. Beletesszük a babérleveleket és a zúzott fokhagymát, majd kb 30 perc alatt puhára főzzük. Ha kész, akkor leszűrjük és kihűtjük.

A hagymát és az uborkát apróra vágjuk.

Ha kihűlt a lencse, akkor hozzáadjuk a hagymát és az uborkát, majd összekeverjük.

A tejfölt összekeverjük a majonézzel, majd sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk a lencsével.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.