Üde krumplisaláta recept
Hozzávalók:
- 1 kg apró szemű krumpli
- 1 marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 3-4 fej hónapos retek
- 1/2 csomag medvehagyma
- 1 fej lilahagyma
- 2 dl majonéz
- 3 dl natúr joghurt
- 1 tk porcukor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 1/2 narancs leve
Elkészítése:
Azzal kezdjük, hogy a jól megmosott krumplit odatesszük főni. Míg megpuhul annyira, hogy belemenjen a villa, addig lesz időnk minden másra.
Megtisztítjuk és hajszál vékonyra gyaluljuk a lilahagymát, így daraboljuk a retket is. Egy tálba tesszük, és pici sóval megszórva összekeverjük.
A medvehagymát jól megmossuk, lecsöpögtettjük, és szintén a lehető legvékonyabbra vagdaljuk.
A borsót mikróban 5-6 perc alatt megpároljuk. Egy salátás tálban összeállítjuk az alapot.
Belekanalazzuk a joghurtot, majonézt, hozzáfacsarjuk a narancs levét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk porcukorral. Alaposan kikeverjük és megkóstoljuk. Fontos, hogy az ízek harmóniában legyenek, egyik se nyomja el a másikat.
Ha szükség van még édesítésre, sóra vagy savanyításra, most pótoljuk. Beletesszük a hagymát, medvehagymát, retket is.
Ezek sótartalma még dob rajta egy kicsit, de a krumpli só nélkül főtt, és ha még melegen belekarikázzuk, akkor sok ízt, nedvességet felvesz majd a salátaalapból. Mehet hozzá a borsó is.
Nincs más dolgunk, mint összekeverni, és hagyni 1-2 órát pihenni. Finom salátát készítettünk! :-)