Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Üde krumplisaláta recept

Üde krumplisaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg apró szemű krumpli
    • 1 marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
    • 3-4 fej hónapos retek
    • 1/2 csomag medvehagyma
    • 1 fej lilahagyma
    • 2 dl majonéz
    • 3 dl natúr joghurt
    • 1 tk porcukor
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint frissen őrölt bors
    • 1/2 narancs leve

    Elkészítése:

    Azzal kezdjük, hogy a jól megmosott krumplit odatesszük főni. Míg megpuhul annyira, hogy belemenjen a villa, addig lesz időnk minden másra.

    Megtisztítjuk és hajszál vékonyra gyaluljuk a lilahagymát, így daraboljuk a retket is. Egy tálba tesszük, és pici sóval megszórva összekeverjük.

    A medvehagymát jól megmossuk, lecsöpögtettjük, és szintén a lehető legvékonyabbra vagdaljuk.

    A borsót mikróban 5-6 perc alatt megpároljuk. Egy salátás tálban összeállítjuk az alapot.

    Belekanalazzuk a joghurtot, majonézt, hozzáfacsarjuk a narancs levét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk porcukorral. Alaposan kikeverjük és megkóstoljuk. Fontos, hogy az ízek harmóniában legyenek, egyik se nyomja el a másikat.

    Ha szükség van még édesítésre, sóra vagy savanyításra, most pótoljuk. Beletesszük a hagymát, medvehagymát, retket is.

    Ezek sótartalma még dob rajta egy kicsit, de a krumpli só nélkül főtt, és ha még melegen belekarikázzuk, akkor sok ízt, nedvességet felvesz majd a salátaalapból. Mehet hozzá a borsó is.

    Nincs más dolgunk, mint összekeverni, és hagyni 1-2 órát pihenni. Finom salátát készítettünk! :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá