Üde krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg apró szemű krumpli
  • 1 marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 3-4 fej hónapos retek
  • 1/2 csomag medvehagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 dl majonéz
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 tk porcukor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 1/2 narancs leve

Elkészítése:

Azzal kezdjük, hogy a jól megmosott krumplit odatesszük főni. Míg megpuhul annyira, hogy belemenjen a villa, addig lesz időnk minden másra.

Megtisztítjuk és hajszál vékonyra gyaluljuk a lilahagymát, így daraboljuk a retket is. Egy tálba tesszük, és pici sóval megszórva összekeverjük.

A medvehagymát jól megmossuk, lecsöpögtettjük, és szintén a lehető legvékonyabbra vagdaljuk.

A borsót mikróban 5-6 perc alatt megpároljuk. Egy salátás tálban összeállítjuk az alapot.

Belekanalazzuk a joghurtot, majonézt, hozzáfacsarjuk a narancs levét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk porcukorral. Alaposan kikeverjük és megkóstoljuk. Fontos, hogy az ízek harmóniában legyenek, egyik se nyomja el a másikat.

Ha szükség van még édesítésre, sóra vagy savanyításra, most pótoljuk. Beletesszük a hagymát, medvehagymát, retket is.

Ezek sótartalma még dob rajta egy kicsit, de a krumpli só nélkül főtt, és ha még melegen belekarikázzuk, akkor sok ízt, nedvességet felvesz majd a salátaalapból. Mehet hozzá a borsó is.

Nincs más dolgunk, mint összekeverni, és hagyni 1-2 órát pihenni. Finom salátát készítettünk! :-)