Pikáns krumplisaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 35 dkg majonéz
- 40 dkg tejföl
- 1 teáskanál magos dijoni mustár
- 1 teáskanál pikáns, krémes dijoni mustár
- 1 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 kis fej lilahagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- friss petrezselyemzöld vagy kapor (tálaláshoz, opcionális)
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd hideg vízben átmossuk, hogy a felesleges keményítőt eltávolítsuk. Ezután enyhén sós vízben puhára főzzük (de ne főzzük szét!), majd leszűrjük, és teljesen kihűtjük.
Egy nagy tálban kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a kétféle mustárt és a frissen facsart citromlevet. Ízesítjük sóval, őrölt fehérborssal.
A kihűlt, jól lecsepegtetett burgonyát óvatosan hozzáforgatjuk az öntethez, majd hozzáadjuk a hajszálvékony félkarikákra vágott lilahagymát is. Finoman átkeverjük, hogy ne törjük össze a krumplit.
Letakarva hűtőbe tesszük legalább 1–2 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemzölddel vagy kaporral – de anélkül is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »