Pikáns krumplisaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 35 dkg majonéz
- 40 dkg tejföl
- 1 teáskanál magos dijoni mustár
- 1 teáskanál pikáns, krémes dijoni mustár
- 1 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 kis fej lilahagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- friss petrezselyemzöld vagy kapor (tálaláshoz, opcionális)
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd hideg vízben átmossuk, hogy a felesleges keményítőt eltávolítsuk. Ezután enyhén sós vízben puhára főzzük (de ne főzzük szét!), majd leszűrjük, és teljesen kihűtjük.
Egy nagy tálban kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a kétféle mustárt és a frissen facsart citromlevet. Ízesítjük sóval, őrölt fehérborssal.
A kihűlt, jól lecsepegtetett burgonyát óvatosan hozzáforgatjuk az öntethez, majd hozzáadjuk a hajszálvékony félkarikákra vágott lilahagymát is. Finoman átkeverjük, hogy ne törjük össze a krumplit.
Letakarva hűtőbe tesszük legalább 1–2 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemzölddel vagy kaporral – de anélkül is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »