Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns krumplisaláta recept

Pikáns krumplisaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 35 dkg majonéz
    • 40 dkg tejföl
    • 1 teáskanál magos dijoni mustár
    • 1 teáskanál pikáns, krémes dijoni mustár
    • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
    • 1 kis fej lilahagyma
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
    • friss petrezselyemzöld vagy kapor (tálaláshoz, opcionális)

    Elkészítése:
    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd hideg vízben átmossuk, hogy a felesleges keményítőt eltávolítsuk. Ezután enyhén sós vízben puhára főzzük (de ne főzzük szét!), majd leszűrjük, és teljesen kihűtjük.

    Egy nagy tálban kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a kétféle mustárt és a frissen facsart citromlevet. Ízesítjük sóval, őrölt fehérborssal.

    A kihűlt, jól lecsepegtetett burgonyát óvatosan hozzáforgatjuk az öntethez, majd hozzáadjuk a hajszálvékony félkarikákra vágott lilahagymát is. Finoman átkeverjük, hogy ne törjük össze a krumplit.

    Letakarva hűtőbe tesszük legalább 1–2 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Tálaláskor megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemzölddel vagy kaporral – de anélkül is kiváló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek