Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd hideg vízben átmossuk, hogy a felesleges keményítőt eltávolítsuk. Ezután enyhén sós vízben puhára főzzük (de ne főzzük szét!), majd leszűrjük, és teljesen kihűtjük.
Egy nagy tálban kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a kétféle mustárt és a frissen facsart citromlevet. Ízesítjük sóval, őrölt fehérborssal.
A kihűlt, jól lecsepegtetett burgonyát óvatosan hozzáforgatjuk az öntethez, majd hozzáadjuk a hajszálvékony félkarikákra vágott lilahagymát is. Finoman átkeverjük, hogy ne törjük össze a krumplit.
Letakarva hűtőbe tesszük legalább 1–2 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemzölddel vagy kaporral – de anélkül is kiváló.