Pikáns krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pikáns krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg majonéz
  • 40 dkg tejföl
  • 1 teáskanál magos dijoni mustár
  • 1 teáskanál pikáns, krémes dijoni mustár
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 kis fej lilahagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
  • friss petrezselyemzöld vagy kapor (tálaláshoz, opcionális)

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd hideg vízben átmossuk, hogy a felesleges keményítőt eltávolítsuk. Ezután enyhén sós vízben puhára főzzük (de ne főzzük szét!), majd leszűrjük, és teljesen kihűtjük.

Egy nagy tálban kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a kétféle mustárt és a frissen facsart citromlevet. Ízesítjük sóval, őrölt fehérborssal.

A kihűlt, jól lecsepegtetett burgonyát óvatosan hozzáforgatjuk az öntethez, majd hozzáadjuk a hajszálvékony félkarikákra vágott lilahagymát is. Finoman átkeverjük, hogy ne törjük össze a krumplit.

Letakarva hűtőbe tesszük legalább 1–2 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemzölddel vagy kaporral – de anélkül is kiváló.