Majonézes, tojásos krumplisaláta recept
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 fej lilahagyma
- 3 szál csemegehagyma
Öntethez:
- 300 g majonéz
- 250 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek (olíva)olaj
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk cukor
Elkészítése:
Főzzük meg a burgonyákat sós vízben, aztán hagyjuk kihűlni, pucoljuk meg és vágjuk fel kockákra vagy szeletekre.
A tojásokat is főzzük meg, majd hagyjuk őket is kihűlni és daraboljuk fel.
Aprítsuk fel a lilahagymát, a csemegehagymát pedig vágjuk karikákra.
Az öntet elkészítéséhez öntsük a hozzávalókat egy keverőtálba és keverjük össze alaposan, majd adjuk hozzá a burgonyához.
Tegyük bele a tojást és a hagymákat, majd finoman, vigyázva, hogy a főtt burgonya ne törjön össze, keverjük össze az egészet.
Díszíthetjük a tetejét főtt tojással és friss zöldfűszerekkel. Tegyük a salátát a hűtőbe, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »










