Majonézes, tojásos krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 fej lilahagyma
- 3 szál csemegehagyma
Öntethez:
- 300 g majonéz
- 250 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek (olíva)olaj
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk cukor
Elkészítése:
Főzzük meg a burgonyákat sós vízben, aztán hagyjuk kihűlni, pucoljuk meg és vágjuk fel kockákra vagy szeletekre.
A tojásokat is főzzük meg, majd hagyjuk őket is kihűlni és daraboljuk fel.
Aprítsuk fel a lilahagymát, a csemegehagymát pedig vágjuk karikákra.
Az öntet elkészítéséhez öntsük a hozzávalókat egy keverőtálba és keverjük össze alaposan, majd adjuk hozzá a burgonyához.
Tegyük bele a tojást és a hagymákat, majd finoman, vigyázva, hogy a főtt burgonya ne törjön össze, keverjük össze az egészet.
Díszíthetjük a tetejét főtt tojással és friss zöldfűszerekkel. Tegyük a salátát a hűtőbe, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »