Majonézes, tojásos krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Majonézes, tojásos krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 10 tojás
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 szál csemegehagyma

Öntethez:

  • 300 g majonéz
  • 250 g tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 ek (olíva)olaj
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 tk cukor

Elkészítése:

Főzzük meg a burgonyákat sós vízben, aztán hagyjuk kihűlni, pucoljuk meg és vágjuk fel kockákra vagy szeletekre.

A tojásokat is főzzük meg, majd hagyjuk őket is kihűlni és daraboljuk fel.

Aprítsuk fel a lilahagymát, a csemegehagymát pedig vágjuk karikákra.

Az öntet elkészítéséhez öntsük a hozzávalókat egy keverőtálba és keverjük össze alaposan, majd adjuk hozzá a burgonyához.

Tegyük bele a tojást és a hagymákat, majd finoman, vigyázva, hogy a főtt burgonya ne törjön össze, keverjük össze az egészet.

Díszíthetjük a tetejét főtt tojással és friss zöldfűszerekkel. Tegyük a salátát a hűtőbe, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat kívánok!