Korhely lencsesaláta recept
Hozzávalók:
- 4-5 burgonya
- só ízlés szerint
- 2 db babérlevél
- 2 dl tejföl
- 2 ek majonéz
- 2 ek mustár
- 25 dkg savanyú káposzta
- 1 fej lila hagyma
- 25 dkg lencse
- 3 pár virsli (GM)
Elkészítése:
A lencsét alaposan átválogatjuk, megmossuk egy éjszakára beáztatjuk. Másnap babérlevéllel és sóval ízesített vízben puhára főzzük, de semmiképp se főzzük szét!
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és lobogó sós vízben megfőzzük.
Közben a tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd porcukorral ízesítjük. A káposztát, ha nagyon savanyú, átmossuk és lecsepegtetjük. A lilahagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A lencsét kihűtjük, lecsöpögtetjük.
A virslit felkarikázzuk, A megfőtt, kihűlt burgonyát, a savanyú káposztát, a hagymát és a lencsét elkeverjük a szósszal. Hozzáadjuk a virslikarikákat és alaposan lehűtve kínáljuk.
A képen látható módon díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










