Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Károlyi saláta recept

Károlyi saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg burgonya
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csemegeuborka
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 tv paprika
    • 1 kis pohár tejföl (150 g)
    • 1 kk mustár
    • só-, bors ízlés szerint
    • majonéz (3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból)

    Elkészítése:

    A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a kicsumázott, félkarikára vágott paprikát, a vékony karikára vágott uborkát és a szintén felkarikázott főtt tojást is.

    A lilahagymát vékonyan szeleteljük fel és adjuk a többi hozzávalóhoz. A tojássárgákból készítsük el a házi majonézt, amikor elkészült, a tejfölt keverjük hozzá.

    Kóstoljuk meg, ha szükséges ízesítsük még sóval, borssal, mustárral.

    A Károlyi saláta alapanyagaira öntsük a mártást, óvatosan forgassuk össze és hűtőbe tegyük néhány órára. Fogyaszthatjuk salátaként, valamint sültek, halak mellé kiváló köret lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá