Károlyi saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Károlyi saláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 4 tojás
  • 3 csemegeuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 1 kk mustár
  • só-, bors ízlés szerint
  • majonéz (3 db tojásból)

Elkészítése:

A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a kicsumázott, félkarikára vágott paprikát, a vékony karikára vágott uborkát és a szintén felkarikázott főtt tojást is.

A lilahagymát vékonyan szeleteljük fel és adjuk a többi hozzávalóhoz. A tojássárgákból készítsük el a házi majonézt, amikor elkészült, a tejfölt keverjük hozzá.

Kóstoljuk meg, ha szükséges ízesítsük még sóval, borssal, mustárral.

A Károlyi saláta alapanyagaira öntsük a mártást, óvatosan forgassuk össze és hűtőbe tegyük néhány órára. Fogyaszthatjuk salátaként, valamint sültek, halak mellé kiváló köret lehet.