Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás babsaláta sárgarépával, újhagymával recept

Káposztás babsaláta sárgarépával, újhagymával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500g száraz salátabab, vagy más nagy szemű bab
    • 1 kis fej káposzta 800-1000g
    • 2 kisebb fej vörös, vagy lilahagyma
    • pár gerezd fokhagyma
    • 3 db sárgarépa
    • 1 csomag újhagyma
    • só, bors, babérlevél
    • 1ek ecet
    • 1ek cukor
    • kömény
    • csipet csombor (borsikafű)
    • csipet szárított kakukkfű.

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatjuk.

    Másnap sós, ecetes, köménymagos vízben főzzük a babérlevéllel és az apróra vágott fokhagymával. Legalább 8 l-es fazekat használjunk.

    Amíg a bab fő, apróra vágjuk a káposztát, a répát és felkarikázzuk az újhagymát. Amikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a répát és 10 perc főzés után lecsurgatjuk a főzőlevet.

    A még meleg babhoz hozzáadjuk a káposztát és egy kevés apróra vágott kakukkfüvet és csombort. A fedő alatt még párolni hagyjuk, amíg ki nem hűl.

    Szükség

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá