Coleslaw saláta (amerikai káposzta saláta) recept
Hozzávalók:
- 50 dkg fejes káposzta
- 2 nagy sárgarépa
- 2 dl sűrű görög joghurt
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál mézes mustár
- 0,5 teáskanál só
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 2 dl minőségi majonéz
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítése:
Előkészítés:
Vágjuk vékony csíkokra a káposztát. A megtisztított sárgarépát szintén vágjuk fel zsüliennek (vékony csíkokra). Keverjük össze őket és sózzuk meg.
Öntet:
A majonézhez adjuk hozzá a porcukrot, a mézes mustárt, sót, borsot és a joghurtot. Ízesítsük borecettel és citromlével.
Összeállítás:
Öntsük az öntetet a káposztára és répára, és keverjük össze salátás kanállal.
Tálaljuk jól behűtve.
Ez a friss és ízletes saláta kiváló kiegészítője lehet bármilyen étkezésnek, különösen a nyári grillezéseknek vagy piknikeknek. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










