Coleslaw saláta (amerikai káposzta saláta) recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg fejes káposzta
- 2 nagy sárgarépa
- 2 dl sűrű görög joghurt
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál mézes mustár
- 0,5 teáskanál só
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 2 dl minőségi majonéz
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítése:
Előkészítés:
Vágjuk vékony csíkokra a káposztát. A megtisztított sárgarépát szintén vágjuk fel zsüliennek (vékony csíkokra). Keverjük össze őket és sózzuk meg.
Öntet:
A majonézhez adjuk hozzá a porcukrot, a mézes mustárt, sót, borsot és a joghurtot. Ízesítsük borecettel és citromlével.
Összeállítás:
Öntsük az öntetet a káposztára és répára, és keverjük össze salátás kanállal.
Tálaljuk jól behűtve.
Ez a friss és ízletes saláta kiváló kiegészítője lehet bármilyen étkezésnek, különösen a nyári grillezéseknek vagy piknikeknek. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.