Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás, petrezselymes uborkasaláta recept

Hagymás, petrezselymes uborkasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg kígyóuborka
    • 3 közepes fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 ek almaecet
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 kk só
    • 1 kiskanál szorbit (vagy cukor)

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megtisztítom, középen kettévágom, majd nagyon vékony félkarikákra szeletelem. Enyhén megsózom. A fokhagymát nagyon apróra vágom, és két kanál olívaolajjal felöntöm. (Az olaj kioldja a fokhagyma illóolaját rövid áztatást követően, ezzel a fokhagyma íze jobban szétterjed salátánkban.)

    Az uborkákat jól megmosom, de nem hámozom meg. Tetszőlegesen felvágom, karikákra, félkarikákra, vagy kisebb darabokra, majd nagyobb keverőtálban hozzáadom a megsózott felszeletelt vöröshagymát, az olajban beáztatott fokhagymát, kevés apróra vágott petrezselyemzöldet, 1 kanálnyi almaecetet, 1 kiskanálnyi sót és cukrot.

    Mivel salátánk levet enged, egy éjszakára hűtőbe teszem, és hagyom, hogy összeérjenek az ízek. A hűtőből kivéve ismét elkeverem, és hidegen tálalom.

    Elsősorban hús, és grillezett ételek mellé ajánlom, de nem szégyen önmagában is hűsítőként fogyasztani!

    Tipp:

    Imádom a salátákat, nyáron többnyire csak ezeken élek. Nem igaz, hogy az uborkasalátát pl. csak néhány féle módon lehet elkészíteni! Én minden alkalommal máshogyan csinálom!

    A hagymás, petrezselymes uborkasaláta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 30 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá