Hagymás, petrezselymes uborkasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hagymás, petrezselymes uborkasaláta

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kígyóuborka
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek almaecet
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 kk só
  • 1 kiskanál szorbit (vagy cukor)

Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítom, középen kettévágom, majd nagyon vékony félkarikákra szeletelem. Enyhén megsózom. A fokhagymát nagyon apróra vágom, és két kanál olívaolajjal felöntöm. (Az olaj kioldja a fokhagyma illóolaját rövid áztatást követően, ezzel a fokhagyma íze jobban szétterjed salátánkban.)

Az uborkákat jól megmosom, de nem hámozom meg. Tetszőlegesen felvágom, karikákra, félkarikákra, vagy kisebb darabokra, majd nagyobb keverőtálban hozzáadom a megsózott felszeletelt vöröshagymát, az olajban beáztatott fokhagymát, kevés apróra vágott petrezselyemzöldet, 1 kanálnyi almaecetet, 1 kiskanálnyi sót és cukrot.

Mivel salátánk levet enged, egy éjszakára hűtőbe teszem, és hagyom, hogy összeérjenek az ízek. A hűtőből kivéve ismét elkeverem, és hidegen tálalom.

Elsősorban hús, és grillezett ételek mellé ajánlom, de nem szégyen önmagában is hűsítőként fogyasztani!

Tipp:

Imádom a salátákat, nyáron többnyire csak ezeken élek. Nem igaz, hogy az uborkasalátát pl. csak néhány féle módon lehet elkészíteni! Én minden alkalommal máshogyan csinálom!