Ananászos-epres saláta recept

Hozzávalók:
- 300 g eper
- fél citrom
- 1 ek porcukor
- fél dl édes desszertbor vagy édes pezsgő
- fél ananász(érett)
- fél dl citromlikőr (limoncello)
- 1/2 tasak (5 g) habfixáló
- 1 dl tejszín
- 6-8 citromfű vagy mentalevél
Elkészítése:
Az epret megmossuk,lecsepegtetjük és 2-3 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk,a kisebbeket félbe vágjuk, a nagyobb szemeket elnegyedeljük.
A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és a héjhoz szűrjük. Elkeverjük benne a porcukrot és a bort, majd lazán beleforgatjuk az epret, lefedjük és 2 órára hidegre tesszük.
Az ananásznak Kb. 1 cm vastagon körben levágjuk a héját, majd elnegyedeljük, és kivágjuk középső, fás torzsáját.
Feldaraboljuk, tálba rakjuk, meglocsoljuk a likőrrel, lefedjük és behűtjük (külön tálban, hogy ne fogja be az eper színe!).
Tálaláskor kevés lével együtt 2 kehelybe szedjük előbb az epret, aztán az ananászt.
A habfixálóval kemény habbá verjük a jól behűtött tejszínt, rózsákat nyomunk belőle a gyümölcssaláta tetejére, végül levelekkel és a félretett eperszemekkel díszítjük.
Vaníliafagylalttal, rolettivel, csokireszelékkel is díszíthetjük.
Tipp:
Ha gyerekeknek készül akkor, az alkohol helyett, szörpös vizet használjunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »