Ananászos-epres saláta recept

Hozzávalók:
- 300 g eper
- fél citrom
- 1 ek porcukor
- fél dl édes desszertbor vagy édes pezsgő
- fél ananász(érett)
- fél dl citromlikőr (limoncello)
- 1/2 tasak (5 g) habfixáló
- 1 dl tejszín
- 6-8 citromfű vagy mentalevél
Elkészítése:
Az epret megmossuk,lecsepegtetjük és 2-3 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk,a kisebbeket félbe vágjuk, a nagyobb szemeket elnegyedeljük.
A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és a héjhoz szűrjük. Elkeverjük benne a porcukrot és a bort, majd lazán beleforgatjuk az epret, lefedjük és 2 órára hidegre tesszük.
Az ananásznak Kb. 1 cm vastagon körben levágjuk a héját, majd elnegyedeljük, és kivágjuk középső, fás torzsáját.
Feldaraboljuk, tálba rakjuk, meglocsoljuk a likőrrel, lefedjük és behűtjük (külön tálban, hogy ne fogja be az eper színe!).
Tálaláskor kevés lével együtt 2 kehelybe szedjük előbb az epret, aztán az ananászt.
A habfixálóval kemény habbá verjük a jól behűtött tejszínt, rózsákat nyomunk belőle a gyümölcssaláta tetejére, végül levelekkel és a félretett eperszemekkel díszítjük.
Vaníliafagylalttal, rolettivel, csokireszelékkel is díszíthetjük.
Tipp:
Ha gyerekeknek készül akkor, az alkohol helyett, szörpös vizet használjunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »