Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos-epres saláta recept

Ananászos-epres saláta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 300 g eper
    • fél citrom
    • 1 ek porcukor
    • fél dl édes desszertbor vagy édes pezsgő
    • fél ananász(érett)
    • fél dl citromlikőr (limoncello)
    • 1/2 tasak (5 g) habfixáló
    • 1 dl tejszín
    • 6-8 citromfű vagy mentalevél

    Elkészítése:

    Az epret megmossuk,lecsepegtetjük és 2-3 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk,a kisebbeket félbe vágjuk, a nagyobb szemeket elnegyedeljük.

    A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és a héjhoz szűrjük. Elkeverjük benne a porcukrot és a bort, majd lazán beleforgatjuk az epret, lefedjük és 2 órára hidegre tesszük.

    Az ananásznak Kb. 1 cm vastagon körben levágjuk a héját, majd elnegyedeljük, és kivágjuk középső, fás torzsáját.

    Feldaraboljuk, tálba rakjuk, meglocsoljuk a likőrrel, lefedjük és behűtjük (külön tálban, hogy ne fogja be az eper színe!).

    Tálaláskor kevés lével együtt 2 kehelybe szedjük előbb az epret, aztán az ananászt.

    A habfixálóval kemény habbá verjük a jól behűtött tejszínt, rózsákat nyomunk belőle a gyümölcssaláta tetejére, végül levelekkel és a félretett eperszemekkel díszítjük.

    Vaníliafagylalttal, rolettivel, csokireszelékkel is díszíthetjük.

    Tipp:

    Ha gyerekeknek készül akkor, az alkohol helyett, szörpös vizet használjunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá