Ananászos-epres saláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 300 g eper
  • fél citrom
  • 1 ek porcukor
  • fél dl édes desszertbor vagy édes pezsgő
  • fél ananász(érett)
  • fél dl citromlikőr (limoncello)
  • 1/2 tasak (5 g) habfixáló
  • 1 dl tejszín
  • 6-8 citromfű vagy mentalevél

Elkészítése:

Az epret megmossuk,lecsepegtetjük és 2-3 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk,a kisebbeket félbe vágjuk, a nagyobb szemeket elnegyedeljük.

A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és a héjhoz szűrjük. Elkeverjük benne a porcukrot és a bort, majd lazán beleforgatjuk az epret, lefedjük és 2 órára hidegre tesszük.

Az ananásznak Kb. 1 cm vastagon körben levágjuk a héját, majd elnegyedeljük, és kivágjuk középső, fás torzsáját.

Feldaraboljuk, tálba rakjuk, meglocsoljuk a likőrrel, lefedjük és behűtjük (külön tálban, hogy ne fogja be az eper színe!).

Tálaláskor kevés lével együtt 2 kehelybe szedjük előbb az epret, aztán az ananászt.

A habfixálóval kemény habbá verjük a jól behűtött tejszínt, rózsákat nyomunk belőle a gyümölcssaláta tetejére, végül levelekkel és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Vaníliafagylalttal, rolettivel, csokireszelékkel is díszíthetjük.

Tipp:

Ha gyerekeknek készül akkor, az alkohol helyett, szörpös vizet használjunk.