Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus francia saláta recept

Klasszikus francia saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    • 300 g sárgarépa
    • 300 g burgonya
    • 200 g zöldborsó
    • 200 g csemegeuborka
    • 1/2 db citrom leve
    • 200 g savanykás alma
    • 400 g majonéz
    • 3 tk porcukor
    • bors

    Elkészítése:

    A sárgarépát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A burgonyát szintén meghámozzuk, kockázzuk, majd vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.

    Az almát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, majd felkockázzuk. Citromos vízbe áztatjuk, hogy megőrizze szép színét.

    A csemegeuborkát apró kockákra vágjuk. A zöldborsót, ha szükséges, kiolvasztjuk vagy lecsöpögtetjük.

    A burgonyát enyhén sós vízben kb. 12 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A sárgarépát külön, szintén enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A zöldborsó is mehet a sárgarépa mellé, ha friss vagy fagyasztott.

    A majonézt egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a citromlevet és a tört borsot. Habverővel simára keverjük.

    Az előkészített és teljesen lecsurgatott zöldségeket és almát a majonézes alaphoz adjuk. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a főtt zöldségek ne törjenek.

    A salátát hűtőben pihentetjük tálalás előtt, így az ízek szépen összeérnek.

    Tipp

    A saláta még finomabb lesz, ha pár órát áll a hűtőben. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a majonéz felét helyettesíthetjük tejföllel.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek