Hozzávalók
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A burgonyát szintén meghámozzuk, kockázzuk, majd vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.
Az almát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, majd felkockázzuk. Citromos vízbe áztatjuk, hogy megőrizze szép színét.
A csemegeuborkát apró kockákra vágjuk. A zöldborsót, ha szükséges, kiolvasztjuk vagy lecsöpögtetjük.
A burgonyát enyhén sós vízben kb. 12 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A sárgarépát külön, szintén enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A zöldborsó is mehet a sárgarépa mellé, ha friss vagy fagyasztott.
A majonézt egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a citromlevet és a tört borsot. Habverővel simára keverjük.
Az előkészített és teljesen lecsurgatott zöldségeket és almát a majonézes alaphoz adjuk. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a főtt zöldségek ne törjenek.
A salátát hűtőben pihentetjük tálalás előtt, így az ízek szépen összeérnek.
A saláta még finomabb lesz, ha pár órát áll a hűtőben. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a majonéz felét helyettesíthetjük tejföllel.