Klasszikus francia saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Klasszikus francia saláta

Hozzávalók

  • 300 g sárgarépa
  • 300 g burgonya
  • 200 g zöldborsó
  • 200 g csemegeuborka
  • 1/2 db citrom leve
  • 200 g savanykás alma
  • 400 g majonéz
  • 3 tk porcukor
  • bors

Elkészítése:

A sárgarépát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A burgonyát szintén meghámozzuk, kockázzuk, majd vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.

Az almát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, majd felkockázzuk. Citromos vízbe áztatjuk, hogy megőrizze szép színét.

A csemegeuborkát apró kockákra vágjuk. A zöldborsót, ha szükséges, kiolvasztjuk vagy lecsöpögtetjük.

A burgonyát enyhén sós vízben kb. 12 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A sárgarépát külön, szintén enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A zöldborsó is mehet a sárgarépa mellé, ha friss vagy fagyasztott.

A majonézt egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a citromlevet és a tört borsot. Habverővel simára keverjük.

Az előkészített és teljesen lecsurgatott zöldségeket és almát a majonézes alaphoz adjuk. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a főtt zöldségek ne törjenek.

A salátát hűtőben pihentetjük tálalás előtt, így az ízek szépen összeérnek.

Tipp

A saláta még finomabb lesz, ha pár órát áll a hűtőben. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a majonéz felét helyettesíthetjük tejföllel.