Ecetes hagymasaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg vöröshagyma
- 1 kg lilahagyma
- só, cukor, ecet, korriander, mustármag ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni.
Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korrianert és a mustármagot (mindenből ízleséünknek megfelelő mennyiséget tegyünk).
A hagymát tiszta befőttes üvegekbe tesszük rétegesen: egy réteg fehér hagyma, egy réteg lila hagyma, ismét fehér hagyma, majd végül felöntjük az ecetes lével. Rátekerjük a tetőt és hűtőbe tesszük.
3 nap múlva fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










