Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ecetes hagymasaláta recept

Ecetes hagymasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg vöröshagyma
    • 1 kg lilahagyma
    • só, cukor, ecet, korriander, mustármag ízlés szerint

    Elkészítése:

    A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni.

    Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korrianert és a mustármagot (mindenből ízleséünknek megfelelő mennyiséget tegyünk).

    A hagymát tiszta befőttes üvegekbe tesszük rétegesen: egy réteg fehér hagyma, egy réteg lila hagyma, ismét fehér hagyma, majd végül felöntjük az ecetes lével. Rátekerjük a tetőt és hűtőbe tesszük.

    3 nap múlva fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá