Ecetes hagymasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg lilahagyma
  • só, cukor, ecet, korriander, mustármag ízlés szerint

Elkészítése:

A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni.

Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korrianert és a mustármagot (mindenből ízleséünknek megfelelő mennyiséget tegyünk).

A hagymát tiszta befőttes üvegekbe tesszük rétegesen: egy réteg fehér hagyma, egy réteg lila hagyma, ismét fehér hagyma, majd végül felöntjük az ecetes lével. Rátekerjük a tetőt és hűtőbe tesszük.

3 nap múlva fogyasztható.