Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés, füstölt sajtos saláta recept

Csirkés, füstölt sajtos saláta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirkemell filé
    • 1 tk csirke fűszersó
    • 2-3 ek olaj
    • 1 nagy marék jégsaláta levél
    • 1 kisebb fej lila hagyma fele
    • 1 közepes csemegeuborka
    • 2 közepes paradicsom
    • 2-3 dkg füstölt sajt
    • 1 csipet só
    • 2-3 csipet szezámmag

    Elkészítése:

    Először a megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd meghintjük a fűszersóval és félretesszük.

    Megmosott, lecsepegtetett saláta leveleket apróra tépkedjük.

    A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat feldaraboljuk. Az uborkát felkarikázzuk.

    A füstölt sajtot egész apró kockára vágjuk.

    A zöldségeket ízlés szerint két tányérra rendezzük, meghintjük egy csipet sóval.

    A tetejére szórjuk a sajtot.

    Majd ha ez kész, akkor egy serpenyőben pár evőkanálnyi olajat forrósítunk, és a csirkét megsütjük rajta.

    A salátát a csirkével és fokhagymás-tejfölös öntettel, egy kevés szezámmaggal kínáljuk.

    Tipp:

    Ebben a nagy melegben nem is nagyon kívánkozik nehezebb étel, csak egy kis könnyű saláta, na jó azért némi hús is jár hozzá.
    A füstölt sajt meg már csak hab a tortán.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá