Csirkés, füstölt sajtos saláta recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell filé
- 1 tk csirke fűszersó
- 2-3 ek olaj
- 1 nagy marék jégsaláta levél
- 1 kisebb fej lila hagyma fele
- 1 közepes csemegeuborka
- 2 közepes paradicsom
- 2-3 dkg füstölt sajt
- 1 csipet só
- 2-3 csipet szezámmag
Elkészítése:
Először a megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd meghintjük a fűszersóval és félretesszük.
Megmosott, lecsepegtetett saláta leveleket apróra tépkedjük.
A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat feldaraboljuk. Az uborkát felkarikázzuk.
A füstölt sajtot egész apró kockára vágjuk.
A zöldségeket ízlés szerint két tányérra rendezzük, meghintjük egy csipet sóval.
A tetejére szórjuk a sajtot.
Majd ha ez kész, akkor egy serpenyőben pár evőkanálnyi olajat forrósítunk, és a csirkét megsütjük rajta.
A salátát a csirkével és fokhagymás-tejfölös öntettel, egy kevés szezámmaggal kínáljuk.
Tipp:
Ebben a nagy melegben nem is nagyon kívánkozik nehezebb étel, csak egy kis könnyű saláta, na jó azért némi hús is jár hozzá.
A füstölt sajt meg már csak hab a tortán.