Hozzávalók:
Elkészítése:
Először a megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd meghintjük a fűszersóval és félretesszük.
Megmosott, lecsepegtetett saláta leveleket apróra tépkedjük.
A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat feldaraboljuk. Az uborkát felkarikázzuk.
A füstölt sajtot egész apró kockára vágjuk.
A zöldségeket ízlés szerint két tányérra rendezzük, meghintjük egy csipet sóval.
A tetejére szórjuk a sajtot.
Majd ha ez kész, akkor egy serpenyőben pár evőkanálnyi olajat forrósítunk, és a csirkét megsütjük rajta.
A salátát a csirkével és fokhagymás-tejfölös öntettel, egy kevés szezámmaggal kínáljuk.
Ebben a nagy melegben nem is nagyon kívánkozik nehezebb étel, csak egy kis könnyű saláta, na jó azért némi hús is jár hozzá.
A füstölt sajt meg már csak hab a tortán.