Csirkés, füstölt sajtos saláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csirkés, füstölt sajtos saláta

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 1 tk csirke fűszersó
  • 2-3 ek olaj
  • 1 nagy marék jégsaláta levél
  • 1 kisebb fej lila hagyma fele
  • 1 közepes csemegeuborka
  • 2 közepes paradicsom
  • 2-3 dkg füstölt sajt
  • 1 csipet só
  • 2-3 csipet szezámmag

Elkészítése:

Először a megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd meghintjük a fűszersóval és félretesszük.

Megmosott, lecsepegtetett saláta leveleket apróra tépkedjük.

A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat feldaraboljuk. Az uborkát felkarikázzuk.

A füstölt sajtot egész apró kockára vágjuk.

A zöldségeket ízlés szerint két tányérra rendezzük, meghintjük egy csipet sóval.

A tetejére szórjuk a sajtot.

Majd ha ez kész, akkor egy serpenyőben pár evőkanálnyi olajat forrósítunk, és a csirkét megsütjük rajta.

A salátát a csirkével és fokhagymás-tejfölös öntettel, egy kevés szezámmaggal kínáljuk.

Tipp:

Ebben a nagy melegben nem is nagyon kívánkozik nehezebb étel, csak egy kis könnyű saláta, na jó azért némi hús is jár hozzá.
A füstölt sajt meg már csak hab a tortán.