Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cézár saláta recept

Cézár saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 ek étolaj
    • 1 ek mustár
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kk bors
    • 0,5 citrom leve
    • 1 ek Worchestershire szósz
    • ízlés szerint só
    • 1 ek reszelt parmezán
    • 1 csirkemellfilé
    • bors
    • 1 római saláta
    • ízlés szerint olívaolaj
    • 10 dkg reszelt parmezán sajt
    • pirított fokhagymás kenyér kocka

    Elkészítése:

    A tojássárgáját a mustárral alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban kb. 5-6 evőkanál étolajat adagolunk hozzá folyamatosan kevergetve egy habverővel.

    A zúzott fokhagymát, a sót, a fehér borsot és egy evőkanálnyi reszelt parmezánt is hozzákeverünk az öntethez. Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük, hogy egy világosabb és kicsit hígabb krémet kapjunk. Végül egy 1 ek Worchestershire szósszal és kevés sóval ízesítjük.

    A csirkemellet felcsíkozzuk, sóval, borssal fűszerezzük és egy serpenyőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

    Összeállítjuk a salátát: a római salátát leveleire bonjuk, átöblítjük és leitatjuk a levelekről a nedvességet. Kanállal, vagy egy ecsettel megkenjük a leveleket a kész Cézár-öntettel, rápakoljuk a felszeletelt csirkemellet, megszórjuk a pirított pirított kenyér kockával, parmezán sajtot forgácsolunk a tetejére, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, végül egy kis fekete borsot szórunk rá.

    Tipp:

    A parmezánt mi nem igazán szeretjük, trappista sajtot használtam, de parmezánnal lenne az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá