Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojássárgáját a mustárral alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban kb. 5-6 evőkanál étolajat adagolunk hozzá folyamatosan kevergetve egy habverővel.
A zúzott fokhagymát, a sót, a fehér borsot és egy evőkanálnyi reszelt parmezánt is hozzákeverünk az öntethez. Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük, hogy egy világosabb és kicsit hígabb krémet kapjunk. Végül egy 1 ek Worchestershire szósszal és kevés sóval ízesítjük.
A csirkemellet felcsíkozzuk, sóval, borssal fűszerezzük és egy serpenyőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
Összeállítjuk a salátát: a római salátát leveleire bonjuk, átöblítjük és leitatjuk a levelekről a nedvességet. Kanállal, vagy egy ecsettel megkenjük a leveleket a kész Cézár-öntettel, rápakoljuk a felszeletelt csirkemellet, megszórjuk a pirított pirított kenyér kockával, parmezán sajtot forgácsolunk a tetejére, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, végül egy kis fekete borsot szórunk rá.
A parmezánt mi nem igazán szeretjük, trappista sajtot használtam, de parmezánnal lenne az igazi.