Cézár saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • 5 ek étolaj
  • 1 ek mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk bors
  • 0,5 citrom leve
  • 1 ek Worchestershire szósz
  • ízlés szerint só
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 1 csirkemellfilé
  • bors
  • 1 római saláta
  • ízlés szerint olívaolaj
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • pirított fokhagymás kenyér kocka

Elkészítése:

A tojássárgáját a mustárral alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban kb. 5-6 evőkanál étolajat adagolunk hozzá folyamatosan kevergetve egy habverővel.

A zúzott fokhagymát, a sót, a fehér borsot és egy evőkanálnyi reszelt parmezánt is hozzákeverünk az öntethez. Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük, hogy egy világosabb és kicsit hígabb krémet kapjunk. Végül egy 1 ek Worchestershire szósszal és kevés sóval ízesítjük.

A csirkemellet felcsíkozzuk, sóval, borssal fűszerezzük és egy serpenyőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

Összeállítjuk a salátát: a római salátát leveleire bonjuk, átöblítjük és leitatjuk a levelekről a nedvességet. Kanállal, vagy egy ecsettel megkenjük a leveleket a kész Cézár-öntettel, rápakoljuk a felszeletelt csirkemellet, megszórjuk a pirított pirított kenyér kockával, parmezán sajtot forgácsolunk a tetejére, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, végül egy kis fekete borsot szórunk rá.

Tipp:

A parmezánt mi nem igazán szeretjük, trappista sajtot használtam, de parmezánnal lenne az igazi.