Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cézár saláta recept

Cézár saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 db jókora csirkemellfilé
    • só bors ízlés szerint

    A kisütéséhez:

    • 3 evőkanál olívaolaj

    Az öntethez:

    • 5 db szardellafilé
    • 5-6 db nagy száras kapribogyó  (Jó a kicsi is ha nincs más)
    • 5 dkg parmezánsajt
    • 1 citrom leve
    • 3 evőkanál olívaolaj
    • 3 evőkanál jófajta joghurt
    • kevés só
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet őrölt fehér bors
    • vágott petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt

    Elkészítése:

    A jégsalátát vágjuk fel darabokra, majd a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és az olajon süssük át mindkét oldalát megsózva, és borsozva szép pirosra. Ezután vágjuk csíkokra, vagy ahogy akarjuk, és tegyük a salátára.

    Az öntet hozzávalóit jól turmixoljuk össze, adjunk hozzá a megmaradt szardellaolajból és tegyük hűtőbe. A lehűtött szardellás öntettel öntözzük meg az összeállított salátát, és hámozóval szeljünk a tetejére parmezán forgácsot.

    Akkor jó az öntet, ha minden ízt érezni benne, de főleg legyen sós is, savanykás is, és krémes, de a fokhagyma ne domináljon nagyon benne, csak egy ici-picit. Azonnal fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá