Cézár saláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 db jókora csirkemellfilé
- só bors ízlés szerint
A kisütéséhez:
- 3 evőkanál olívaolaj
Az öntethez:
- 5 db szardellafilé
- 5-6 db nagy száras kapribogyó (Jó a kicsi is ha nincs más)
- 5 dkg parmezánsajt
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál jófajta joghurt
- kevés só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet őrölt fehér bors
- vágott petrezselyemzöld
- 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A jégsalátát vágjuk fel darabokra, majd a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és az olajon süssük át mindkét oldalát megsózva, és borsozva szép pirosra. Ezután vágjuk csíkokra, vagy ahogy akarjuk, és tegyük a salátára.
Az öntet hozzávalóit jól turmixoljuk össze, adjunk hozzá a megmaradt szardellaolajból és tegyük hűtőbe. A lehűtött szardellás öntettel öntözzük meg az összeállított salátát, és hámozóval szeljünk a tetejére parmezán forgácsot.
Akkor jó az öntet, ha minden ízt érezni benne, de főleg legyen sós is, savanykás is, és krémes, de a fokhagyma ne domináljon nagyon benne, csak egy ici-picit. Azonnal fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.