Cézár saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Cézár saláta

Hozzávalók:

  • 2 db jókora csirkemellfilé
  • só bors ízlés szerint

A kisütéséhez:

  • 3 evőkanál olívaolaj

Az öntethez:

  • 5 db szardellafilé
  • 5-6 db nagy száras kapribogyó  (Jó a kicsi is ha nincs más)
  • 5 dkg parmezánsajt
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál jófajta joghurt
  • kevés só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • csipet őrölt fehér bors
  • vágott petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítése:

A jégsalátát vágjuk fel darabokra, majd a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és az olajon süssük át mindkét oldalát megsózva, és borsozva szép pirosra. Ezután vágjuk csíkokra, vagy ahogy akarjuk, és tegyük a salátára.

Az öntet hozzávalóit jól turmixoljuk össze, adjunk hozzá a megmaradt szardellaolajból és tegyük hűtőbe. A lehűtött szardellás öntettel öntözzük meg az összeállított salátát, és hámozóval szeljünk a tetejére parmezán forgácsot.

Akkor jó az öntet, ha minden ízt érezni benne, de főleg legyen sós is, savanykás is, és krémes, de a fokhagyma ne domináljon nagyon benne, csak egy ici-picit. Azonnal fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!