Caprese tésztasaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Saláta:
- kb 30 dkg (fusilli) tészta
- 15-20 dkg paradicsom
- 1 csomag mini mozzarella
- negyed gránátalma
- 15 dkg olívabogyó
- 5 szelet bacon
Öntet:
- kb 15 dkg zöld pesto
- 2 ek majonéz
- 1 ek (dijoni) mustár
- 1 ek méz
- 1,5 ek citromlé
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon elkészítjük, majd leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben felaprítjuk a paradicsomot, mozzarellát és az olívabogyót.
A gránátalma magjait kiszedjük.
A bacont ropogósra sütjük, majd ezt is feldaraboljuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a tésztát, hozzáadjuk a paradicsomot, mozzarellát és az olívabogyót. A gránátalma madjainak és a baconnek is a nagyrészét hozzáadjuk, a többit félretesszük a díszítéshez.
Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd 2-3 evőkanálnyit adunk a tésztasalátához és jól összeforgatjuk. Ha szükséges, akkor az öntetből még tehetünk rá.
Kínálhatjuk sült hússal és felturbózhatjuk még több zöld salátával. A hozzávalók arányát saját magunkra alakíthatjuk, növelhetjük a zölségek mennyiségét tetszőlegesen. A saláta készülhet teljeskiőrlésű tésztából is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »