Caprese tésztasaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Saláta:
- kb 30 dkg (fusilli) tészta
- 15-20 dkg paradicsom
- 1 csomag mini mozzarella
- negyed gránátalma
- 15 dkg olívabogyó
- 5 szelet bacon
Öntet:
- kb 15 dkg zöld pesto
- 2 ek majonéz
- 1 ek (dijoni) mustár
- 1 ek méz
- 1,5 ek citromlé
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon elkészítjük, majd leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben felaprítjuk a paradicsomot, mozzarellát és az olívabogyót.
A gránátalma magjait kiszedjük.
A bacont ropogósra sütjük, majd ezt is feldaraboljuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a tésztát, hozzáadjuk a paradicsomot, mozzarellát és az olívabogyót. A gránátalma madjainak és a baconnek is a nagyrészét hozzáadjuk, a többit félretesszük a díszítéshez.
Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd 2-3 evőkanálnyit adunk a tésztasalátához és jól összeforgatjuk. Ha szükséges, akkor az öntetből még tehetünk rá.
Kínálhatjuk sült hússal és felturbózhatjuk még több zöld salátával. A hozzávalók arányát saját magunkra alakíthatjuk, növelhetjük a zölségek mennyiségét tetszőlegesen. A saláta készülhet teljeskiőrlésű tésztából is.