Burgonyasaláta kerti retekkel és zöldfűszerekkel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg kifli burgonya
- 3-4 szál újhagyma karikázva
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 ml olaj
- 3 ek mustár
- 1 kk cukor
- só, bors
- 1 csokor retek
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint snidling
- ízlés szerint rozmaring
- 325 gramm tejföl (nagy dobozos)
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
Eközben elkészítjük a majonézes mártást. Ehhez a tojássárgáját egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót és borsot, majd elkeverjük. Erre öntjük folyamatosan de csak kis adagonként az olajat. Folyamatos kevergetés mellett szép sűrű lesz. Beleöntjük a tejfölt is majd ízesítjük még kedvünk szerint.
Hozzákeverjük a karikázott újhagymát, retket és az aprított fűszereket.
Ha a burgonya kellőképpen kihűlt, belekarikázzuk azt is. Nem árt kóstolgatni a fűszerezés miatt, de csak óvatosan, mert hamar elfogy a tálból, mielőtt tálalhatnánk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.