Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyasaláta kerti retekkel és zöldfűszerekkel recept

Burgonyasaláta kerti retekkel és zöldfűszerekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kifli burgonya
    • 3-4 szál újhagyma karikázva
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 ml olaj
    • 3 ek mustár
    • 1 kk cukor
    • só, bors
    • 1 csokor retek
    • ízlés szerint oregánó
    • ízlés szerint majoránna
    • ízlés szerint snidling
    • ízlés szerint rozmaring
    • 325 gramm tejföl (nagy dobozos)

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni.

    Eközben elkészítjük a majonézes mártást. Ehhez a tojássárgáját egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót és borsot, majd elkeverjük. Erre öntjük folyamatosan de csak kis adagonként az olajat. Folyamatos kevergetés mellett szép sűrű lesz. Beleöntjük a tejfölt is majd ízesítjük még kedvünk szerint.

    Hozzákeverjük a karikázott újhagymát, retket és az aprított fűszereket.

    Ha a burgonya kellőképpen kihűlt, belekarikázzuk azt is. Nem árt kóstolgatni a fűszerezés miatt, de csak óvatosan, mert hamar elfogy a tálból, mielőtt tálalhatnánk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá