Burgonyasaláta kerti retekkel és zöldfűszerekkel recept

Hozzávalók:
- 1 kg kifli burgonya
- 3-4 szál újhagyma karikázva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 ml olaj
- 3 ek mustár
- 1 kk cukor
- só, bors
- 1 csokor retek
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint snidling
- ízlés szerint rozmaring
- 325 gramm tejföl (nagy dobozos)
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
Eközben elkészítjük a majonézes mártást. Ehhez a tojássárgáját egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót és borsot, majd elkeverjük. Erre öntjük folyamatosan de csak kis adagonként az olajat. Folyamatos kevergetés mellett szép sűrű lesz. Beleöntjük a tejfölt is majd ízesítjük még kedvünk szerint.
Hozzákeverjük a karikázott újhagymát, retket és az aprított fűszereket.
Ha a burgonya kellőképpen kihűlt, belekarikázzuk azt is. Nem árt kóstolgatni a fűszerezés miatt, de csak óvatosan, mert hamar elfogy a tálból, mielőtt tálalhatnánk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »