Burgonyasaláta kerti retekkel és zöldfűszerekkel recept

Hozzávalók:
- 1 kg kifli burgonya
- 3-4 szál újhagyma karikázva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 ml olaj
- 3 ek mustár
- 1 kk cukor
- só, bors
- 1 csokor retek
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint snidling
- ízlés szerint rozmaring
- 325 gramm tejföl (nagy dobozos)
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
Eközben elkészítjük a majonézes mártást. Ehhez a tojássárgáját egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót és borsot, majd elkeverjük. Erre öntjük folyamatosan de csak kis adagonként az olajat. Folyamatos kevergetés mellett szép sűrű lesz. Beleöntjük a tejfölt is majd ízesítjük még kedvünk szerint.
Hozzákeverjük a karikázott újhagymát, retket és az aprított fűszereket.
Ha a burgonya kellőképpen kihűlt, belekarikázzuk azt is. Nem árt kóstolgatni a fűszerezés miatt, de csak óvatosan, mert hamar elfogy a tálból, mielőtt tálalhatnánk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »