Burgonyasaláta kerti retekkel és zöldfűszerekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg kifli burgonya
  • 3-4 szál újhagyma karikázva
  • 1 tojássárgája
  • 50 ml olaj
  • 3 ek mustár
  • 1 kk cukor
  • só, bors
  • 1 csokor retek
  • ízlés szerint oregánó
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint snidling
  • ízlés szerint rozmaring
  • 325 gramm tejföl (nagy dobozos)

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni.

Eközben elkészítjük a majonézes mártást. Ehhez a tojássárgáját egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót és borsot, majd elkeverjük. Erre öntjük folyamatosan de csak kis adagonként az olajat. Folyamatos kevergetés mellett szép sűrű lesz. Beleöntjük a tejfölt is majd ízesítjük még kedvünk szerint.

Hozzákeverjük a karikázott újhagymát, retket és az aprított fűszereket.

Ha a burgonya kellőképpen kihűlt, belekarikázzuk azt is. Nem árt kóstolgatni a fűszerezés miatt, de csak óvatosan, mert hamar elfogy a tálból, mielőtt tálalhatnánk.