Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyasaláta recept

Burgonyasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg apró, friss újburgonya
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 szelet feketeerdei sonka
    • 1 csokor snidling
    • 3 szál újhagyma

    Öntethez:

    • 5 ek majonéz
    • 1 fél citrom leve
    • 2 tk dijoni mustár
    • frissen őrölt tarka bors

    Elkészítése:

    A burgonyát alaposan megmossuk, és hámozás nélkül enyhén sós vízben feltesszük főni. Forrástól számított 10-15 perc alatt puhára főzzük. A tojásokat szintén odatesszük a tűzhelyre, és keményre főzzük.

    Amíg a fő alapanyagok főnek, elkészítjük az öntetet. A majonézt, a citrom levével, a sóval és a frissen őrölt borssal egy befőttes üvegben addig rázzuk, míg szép egynemű öntetet kapunk.

    Egy serpenyőben némi olívaolajon megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott sonkát, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.

    Ha a burgonya megfőtt, nagyobb darabokra vágjuk, és a sonka után visszamaradt zsiradékban szépen aranybarnára pirítjuk.

    A tojást megpucoljuk, az újhagymát karikára vágjuk, a snidlinget felaprítjuk, és jöhet a tálalás.

    A burgonyát a tojással, valamint az aprított snidling- és újhagyma felével összekeverjük, és leöntjük az öntettel. Az így kapott burgonyás/tojásos salátát tányérokra porciózzuk, a pirított sonkadarabokkal és a maradék snidlinggel, újhagymával díszítjük.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá