Burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 kg apró, friss újburgonya
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 szelet feketeerdei sonka
- 1 csokor snidling
- 3 szál újhagyma
Öntethez:
- 5 ek majonéz
- 1 fél citrom leve
- 2 tk dijoni mustár
- só
- frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megmossuk, és hámozás nélkül enyhén sós vízben feltesszük főni. Forrástól számított 10-15 perc alatt puhára főzzük. A tojásokat szintén odatesszük a tűzhelyre, és keményre főzzük.
Amíg a fő alapanyagok főnek, elkészítjük az öntetet. A majonézt, a citrom levével, a sóval és a frissen őrölt borssal egy befőttes üvegben addig rázzuk, míg szép egynemű öntetet kapunk.
Egy serpenyőben némi olívaolajon megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott sonkát, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
Ha a burgonya megfőtt, nagyobb darabokra vágjuk, és a sonka után visszamaradt zsiradékban szépen aranybarnára pirítjuk.
A tojást megpucoljuk, az újhagymát karikára vágjuk, a snidlinget felaprítjuk, és jöhet a tálalás.
A burgonyát a tojással, valamint az aprított snidling- és újhagyma felével összekeverjük, és leöntjük az öntettel. Az így kapott burgonyás/tojásos salátát tányérokra porciózzuk, a pirított sonkadarabokkal és a maradék snidlinggel, újhagymával díszítjük.
Jó étvágyat!