Burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg apró, friss újburgonya
  • 4 tojás
  • 6 szelet feketeerdei sonka
  • 1 csokor snidling
  • 3 szál újhagyma

Öntethez:

  • 5 ek majonéz
  • 1 fél citrom leve
  • 2 tk dijoni mustár
  • frissen őrölt tarka bors

Elkészítése:

A burgonyát alaposan megmossuk, és hámozás nélkül enyhén sós vízben feltesszük főni. Forrástól számított 10-15 perc alatt puhára főzzük. A tojásokat szintén odatesszük a tűzhelyre, és keményre főzzük.

Amíg a fő alapanyagok főnek, elkészítjük az öntetet. A majonézt, a citrom levével, a sóval és a frissen őrölt borssal egy befőttes üvegben addig rázzuk, míg szép egynemű öntetet kapunk.

Egy serpenyőben némi olívaolajon megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott sonkát, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.

Ha a burgonya megfőtt, nagyobb darabokra vágjuk, és a sonka után visszamaradt zsiradékban szépen aranybarnára pirítjuk.

A tojást megpucoljuk, az újhagymát karikára vágjuk, a snidlinget felaprítjuk, és jöhet a tálalás.

A burgonyát a tojással, valamint az aprított snidling- és újhagyma felével összekeverjük, és leöntjük az öntettel. Az így kapott burgonyás/tojásos salátát tányérokra porciózzuk, a pirított sonkadarabokkal és a maradék snidlinggel, újhagymával díszítjük.

Jó étvágyat!