Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás-sonkás-tojásos saláta recept

Burgonyás-sonkás-tojásos saláta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg újburgonya
    • 20 dkg sonka
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 szál újhagyma
    • 2 ek olívaolaj

    Öntethez:

    • 3 dl majonéz
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek mustár
    • 1 ek citromlé
    • őrölt bors

    Díszítéshez:

    • 3 ek tejföl
    • 1 db piros paprika
    • 3 db uborka

    Elkészítése:

    A burgonyát és a tojást megfőzzük, megpucoljuk, és karikára szeleteljük. A sonkaszeletek mindkét oldalát 2 ek olajon átsütjük, és felszeleteljük a hagymával együtt. A burgonyát, a tojásokat, a sonkát és a hagymát óvatosan összerázzuk egy nagyobb salátástálba.

    Összekeverjük a majonézt, mustárt, tejfölt és a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátára öntjük, és ismét összeforgatjuk. A saláta tetején elsimítunk 3 ek tejfölt.

    Az uborka zöld részéből vékony csíkokat vágunk (ez lesz a virág szára és levelei). A piros paprikából is apró csíkokat szeletelünk (ez lesz a virág része). A maradék uborkát karikára szeleteljük, és kirakjuk vele belül a tálat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá