Burgonyás-sonkás-tojásos saláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Burgonyás-sonkás-tojásos saláta

Hozzávalók:

  • 70 dkg újburgonya
  • 20 dkg sonka
  • 3 db tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 2 ek olívaolaj

Öntethez:

  • 3 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • 1 ek citromlé
  • őrölt bors

Díszítéshez:

  • 3 ek tejföl
  • 1 db piros paprika
  • 3 db uborka

Elkészítése:

A burgonyát és a tojást megfőzzük, megpucoljuk, és karikára szeleteljük. A sonkaszeletek mindkét oldalát 2 ek olajon átsütjük, és felszeleteljük a hagymával együtt. A burgonyát, a tojásokat, a sonkát és a hagymát óvatosan összerázzuk egy nagyobb salátástálba.

Összekeverjük a majonézt, mustárt, tejfölt és a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátára öntjük, és ismét összeforgatjuk. A saláta tetején elsimítunk 3 ek tejfölt.

Az uborka zöld részéből vékony csíkokat vágunk (ez lesz a virág szára és levelei). A piros paprikából is apró csíkokat szeletelünk (ez lesz a virág része). A maradék uborkát karikára szeleteljük, és kirakjuk vele belül a tálat.