Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonya saláta osztrák módon recept

Burgonya saláta osztrák módon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 400 g új sárgarépa
    • 200 g borsó (lehet fagyasztott is)
    • 4 ek tárkonyecet
    • 1 tk mustár (lehetőleg kicsit csípjen)
    • fél csomag kapor
    • fél csomag petrezselyem
    • kevés zsálya
    • 5 ek olaj
    • bors
    • 400 ml zöldség vagy húsleves

    Elkészítése:

    A krumplikat héjában megfőzzük, leöntjük róla a vizet és hagyjuk félig kihűlni. Eközben megpucoljuk a répákat és vékony karikákra vágjuk. Fél liter vízhez adjunk 1 leveskockát (ezt elkerülhetjük, ha éppen levest főzünk) amikor forr tegyük bele a répákat és kb.

    4 percig főzzük, ezután tegyük bele a borsót is további 2 percre. A zöldségeket szűrjük le (levét ne öntsük ki, mert felhasználjuk) és hideg vízzel öblítsük át.

    A félig még meleg burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk egy tálba.

    Az ecetet és a mustárt keverjük össze, adjuk hozzá a félretett zöldségléből 100 ml és öntsük még forrón a krumplira, adjuk hozzá a sót és borsot majd keverjük át jól.

    Aprítsuk fel a fűszereket és keverjük hozzá az 5 ek olajhoz.

    Ha a burgonya már kihűlt öntsük rá a fűszeres olajat és a kihűlt zöldségeket.

    Többször keverjük át, fűszerezzük még ha szükséges, és egy kis pihenés után már fogyasztható is. Nagyon finom köret.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá