Burgonya saláta osztrák módon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 400 g új sárgarépa
  • 200 g borsó (lehet fagyasztott is)
  • 4 ek tárkonyecet
  • 1 tk mustár (lehetőleg kicsit csípjen)
  • fél csomag kapor
  • fél csomag petrezselyem
  • kevés zsálya
  • 5 ek olaj
  • bors
  • 400 ml zöldség vagy húsleves

Elkészítése:

A krumplikat héjában megfőzzük, leöntjük róla a vizet és hagyjuk félig kihűlni. Eközben megpucoljuk a répákat és vékony karikákra vágjuk. Fél liter vízhez adjunk 1 leveskockát (ezt elkerülhetjük, ha éppen levest főzünk) amikor forr tegyük bele a répákat és kb.

4 percig főzzük, ezután tegyük bele a borsót is további 2 percre. A zöldségeket szűrjük le (levét ne öntsük ki, mert felhasználjuk) és hideg vízzel öblítsük át.

A félig még meleg burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk egy tálba.

Az ecetet és a mustárt keverjük össze, adjuk hozzá a félretett zöldségléből 100 ml és öntsük még forrón a krumplira, adjuk hozzá a sót és borsot majd keverjük át jól.

Aprítsuk fel a fűszereket és keverjük hozzá az 5 ek olajhoz.

Ha a burgonya már kihűlt öntsük rá a fűszeres olajat és a kihűlt zöldségeket.

Többször keverjük át, fűszerezzük még ha szükséges, és egy kis pihenés után már fogyasztható is. Nagyon finom köret.