Burgonya saláta recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 db pritaminpaprika
- fél ek só
- 2 ek kristálycukor
- 3 ek 10%-os ecet
- 2 ek olivaolaj
Elkészítése:A
burgonyát héjában megfőzzük.
A hagymát félkarikára , a paprikát cikkekre, majd félkarikára vágjuk, lesózzuk és fél órát állni hagyjuk hogy levet eresszen.
Ezután rászórjuk a cukrot, ecetet és végül az olajat. Jól összekeverjük. Ha most megkóstoljuk, igen intenzív az íze, de az a jó, mert akkor lesz jóízű a burgonya .
A megfőtt és kihűlt burgonyát karikára vágjuk és a paprikával óvatosan összekeverjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Télen mirelitpaprikából készítem, hidegvíz alá teszem hogy a jégkristályok leolvadjanak, és már szeletelem is. Nem szabad kiolvasztani!! A mirelit több levet enged.
Előzőnap elszoktam készíteni, mert így az ízek jól összeérnek.
Sültek, rántottak, halak mellé kitűnő köret.
Tipp:
A hozzávalók csak hozzávetőleges adatok, mert mindenki úgy ízesíti, ahogy szereti. Mi kicsit édesebben szeretjük .