Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonya saláta recept

Burgonya saláta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 db pritaminpaprika
    • fél ek só
    • 2 ek kristálycukor
    • 3 ek 10%-os ecet
    • 2 ek olivaolaj

    Elkészítése:A

    burgonyát héjában megfőzzük.

    A hagymát félkarikára , a paprikát cikkekre, majd félkarikára vágjuk, lesózzuk és fél órát állni hagyjuk hogy levet eresszen.

    Ezután rászórjuk a cukrot, ecetet és végül az olajat. Jól összekeverjük. Ha most megkóstoljuk, igen intenzív az íze, de az a jó, mert akkor lesz jóízű a burgonya .

    A megfőtt és kihűlt burgonyát karikára vágjuk és a paprikával óvatosan összekeverjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

    Télen mirelitpaprikából készítem, hidegvíz alá teszem hogy a jégkristályok leolvadjanak, és már szeletelem is. Nem szabad kiolvasztani!! A mirelit több levet enged.

    Előzőnap elszoktam készíteni, mert így az ízek jól összeérnek.

    Sültek, rántottak, halak mellé kitűnő köret.

    Tipp:

    A hozzávalók csak hozzávetőleges adatok, mert mindenki úgy ízesíti, ahogy szereti. Mi kicsit édesebben szeretjük .

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá