Burgonya saláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 db pritaminpaprika
  • fél ek só
  • 2 ek kristálycukor
  • 3 ek 10%-os ecet
  • 2 ek olivaolaj

Elkészítése:A

burgonyát héjában megfőzzük.

A hagymát félkarikára , a paprikát cikkekre, majd félkarikára vágjuk, lesózzuk és fél órát állni hagyjuk hogy levet eresszen.

Ezután rászórjuk a cukrot, ecetet és végül az olajat. Jól összekeverjük. Ha most megkóstoljuk, igen intenzív az íze, de az a jó, mert akkor lesz jóízű a burgonya .

A megfőtt és kihűlt burgonyát karikára vágjuk és a paprikával óvatosan összekeverjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Télen mirelitpaprikából készítem, hidegvíz alá teszem hogy a jégkristályok leolvadjanak, és már szeletelem is. Nem szabad kiolvasztani!! A mirelit több levet enged.

Előzőnap elszoktam készíteni, mert így az ízek jól összeérnek.

Sültek, rántottak, halak mellé kitűnő köret.

Tipp:

A hozzávalók csak hozzávetőleges adatok, mert mindenki úgy ízesíti, ahogy szereti. Mi kicsit édesebben szeretjük .