Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundázott bodzavirág salátaágyon recept

Bundázott bodzavirág salátaágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej saláta
    • 1 marék fiatal spenótlevél
    • 1 marék fiatal pitypang levél
    • 1 ek dijoni mustár
    • 1 ek tárkonyecet
    • 2-3 ek víz
    • 1-2 szál fiatal száras fokhagyma
    • 1/2 dl olívaolaj
    • 2 közepes, érett paradicsom
    • 8 közepes nagyságú, friss bodzavirág
    • 3 ek finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl sör
    • ízlés szerint aprított, friss gyömbér
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A leveleket megmosom és kézzel összetépem. A fokhagymaszárat apróra vágom.

    A mustárt az olívaolajjal kikavarom, hozzáadom az ecetet és a vizet és jól összekavarom. Sózom, majd óvatosan összekeverem a salátával.

    Egy tálba a tojásból, a lisztből és a sörből palacsintatésztát készítek, amit ízesítek sóval, borssal és a gyömbérrel.

    A bodzavirágokat egyenként megmártom a masszában és forró olajban aranybarnára sütöm.

    A kész salátaágyra helyezem a rántott bodzavirágot, amit paradicsomszeletekkel gazdagítok.

    A palacsinta tésztához kevés reszelt sajtot is szoktam adni, de akkor tovább hígítom sörrel.

    A megmaradt tésztát forró olajba csepegtetem és világosra sütöm, majd kiszedem, amit zöldségkrémlevesekhez használok fel.

    Szirmait nem hullató és teljesen kinyílt bodzavirágot használok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá