Bundázott bodzavirág salátaágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej saláta
- 1 marék fiatal spenótlevél
- 1 marék fiatal pitypang levél
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek tárkonyecet
- 2-3 ek víz
- só
- 1-2 szál fiatal száras fokhagyma
- 1/2 dl olívaolaj
- 2 közepes, érett paradicsom
- 8 közepes nagyságú, friss bodzavirág
- 3 ek finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl sör
- ízlés szerint aprított, friss gyömbér
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A leveleket megmosom és kézzel összetépem. A fokhagymaszárat apróra vágom.
A mustárt az olívaolajjal kikavarom, hozzáadom az ecetet és a vizet és jól összekavarom. Sózom, majd óvatosan összekeverem a salátával.
Egy tálba a tojásból, a lisztből és a sörből palacsintatésztát készítek, amit ízesítek sóval, borssal és a gyömbérrel.
A bodzavirágokat egyenként megmártom a masszában és forró olajban aranybarnára sütöm.
A kész salátaágyra helyezem a rántott bodzavirágot, amit paradicsomszeletekkel gazdagítok.
A palacsinta tésztához kevés reszelt sajtot is szoktam adni, de akkor tovább hígítom sörrel.
A megmaradt tésztát forró olajba csepegtetem és világosra sütöm, majd kiszedem, amit zöldségkrémlevesekhez használok fel.
Szirmait nem hullató és teljesen kinyílt bodzavirágot használok.