Bundázott bodzavirág salátaágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej saláta
  • 1 marék fiatal spenótlevél
  • 1 marék fiatal pitypang levél
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek tárkonyecet
  • 2-3 ek víz
  • 1-2 szál fiatal száras fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 közepes, érett paradicsom
  • 8 közepes nagyságú, friss bodzavirág
  • 3 ek finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 dl sör
  • ízlés szerint aprított, friss gyömbér
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A leveleket megmosom és kézzel összetépem. A fokhagymaszárat apróra vágom.

A mustárt az olívaolajjal kikavarom, hozzáadom az ecetet és a vizet és jól összekavarom. Sózom, majd óvatosan összekeverem a salátával.

Egy tálba a tojásból, a lisztből és a sörből palacsintatésztát készítek, amit ízesítek sóval, borssal és a gyömbérrel.

A bodzavirágokat egyenként megmártom a masszában és forró olajban aranybarnára sütöm.

A kész salátaágyra helyezem a rántott bodzavirágot, amit paradicsomszeletekkel gazdagítok.

A palacsinta tésztához kevés reszelt sajtot is szoktam adni, de akkor tovább hígítom sörrel.

A megmaradt tésztát forró olajba csepegtetem és világosra sütöm, majd kiszedem, amit zöldségkrémlevesekhez használok fel.

Szirmait nem hullató és teljesen kinyílt bodzavirágot használok.