Almás csirkesaláta dióval, citromosan recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 1 kk csirke fűszersó
- 3-4 ek olaj
- Pár levél saláta
- 1 közepes alma
- 1 marék dió
- 0,5 citrom leve
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágjuk, meghintjük fűszersóval. Egy serpenyőben a diót szárazon egy kicsit megpirítjuk, majd utána egy kevés olajon a csirkét megsütjük. Utóbbit melegen tartjuk.
A megtisztított salátát összetépkedjük. Az almát cikkekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével.
Végül mindent tányérra rendezünk és ráfacsarunk egy kevés citromlevet.
Tipp:
Ritkán készítek ilyen jellegű salátát, de most igazán jól esett. Egy kevés hús, hozzá egy kis gyümölcs, és dió. A citrom pedig nagyon kellemes íz világot adott ennek a könnyű fogásnak. Egy dologra érdemes vigyázni, hogy a csirkét ne süssük túl, mert akkor könnyen kemény lehet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »