Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás csirkesaláta dióval, citromosan recept

Almás csirkesaláta dióval, citromosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirkemellfilé
    • 1 kk csirke fűszersó
    • 3-4 ek olaj
    • Pár levél saláta
    • 1 közepes alma
    • 1 marék dió
    • 0,5 citrom leve

    Elkészítése:

    A húst vékony csíkokra vágjuk, meghintjük fűszersóval. Egy serpenyőben a diót szárazon egy kicsit megpirítjuk, majd utána egy kevés olajon a csirkét megsütjük. Utóbbit melegen tartjuk.

    A megtisztított salátát összetépkedjük. Az almát cikkekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével.

    Végül mindent tányérra rendezünk és ráfacsarunk egy kevés citromlevet.

    Tipp:

    Ritkán készítek ilyen jellegű salátát, de most igazán jól esett. Egy kevés hús, hozzá egy kis gyümölcs, és dió. A citrom pedig nagyon kellemes íz világot adott ennek a könnyű fogásnak. Egy dologra érdemes vigyázni, hogy a csirkét ne süssük túl, mert akkor könnyen kemény lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá