Almás csirkesaláta dióval, citromosan recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 1 kk csirke fűszersó
- 3-4 ek olaj
- Pár levél saláta
- 1 közepes alma
- 1 marék dió
- 0,5 citrom leve
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágjuk, meghintjük fűszersóval. Egy serpenyőben a diót szárazon egy kicsit megpirítjuk, majd utána egy kevés olajon a csirkét megsütjük. Utóbbit melegen tartjuk.
A megtisztított salátát összetépkedjük. Az almát cikkekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével.
Végül mindent tányérra rendezünk és ráfacsarunk egy kevés citromlevet.
Tipp:
Ritkán készítek ilyen jellegű salátát, de most igazán jól esett. Egy kevés hús, hozzá egy kis gyümölcs, és dió. A citrom pedig nagyon kellemes íz világot adott ennek a könnyű fogásnak. Egy dologra érdemes vigyázni, hogy a csirkét ne süssük túl, mert akkor könnyen kemény lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »