Almás csirkesaláta dióval, citromosan recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 1 kk csirke fűszersó
- 3-4 ek olaj
- Pár levél saláta
- 1 közepes alma
- 1 marék dió
- 0,5 citrom leve
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágjuk, meghintjük fűszersóval. Egy serpenyőben a diót szárazon egy kicsit megpirítjuk, majd utána egy kevés olajon a csirkét megsütjük. Utóbbit melegen tartjuk.
A megtisztított salátát összetépkedjük. Az almát cikkekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével.
Végül mindent tányérra rendezünk és ráfacsarunk egy kevés citromlevet.
Tipp:
Ritkán készítek ilyen jellegű salátát, de most igazán jól esett. Egy kevés hús, hozzá egy kis gyümölcs, és dió. A citrom pedig nagyon kellemes íz világot adott ennek a könnyű fogásnak. Egy dologra érdemes vigyázni, hogy a csirkét ne süssük túl, mert akkor könnyen kemény lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »