Almás csirkesaláta dióval, citromosan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás csirkesaláta dióval, citromosan

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 kk csirke fűszersó
  • 3-4 ek olaj
  • Pár levél saláta
  • 1 közepes alma
  • 1 marék dió
  • 0,5 citrom leve

Elkészítése:

A húst vékony csíkokra vágjuk, meghintjük fűszersóval. Egy serpenyőben a diót szárazon egy kicsit megpirítjuk, majd utána egy kevés olajon a csirkét megsütjük. Utóbbit melegen tartjuk.

A megtisztított salátát összetépkedjük. Az almát cikkekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével.

Végül mindent tányérra rendezünk és ráfacsarunk egy kevés citromlevet.

Tipp:

Ritkán készítek ilyen jellegű salátát, de most igazán jól esett. Egy kevés hús, hozzá egy kis gyümölcs, és dió. A citrom pedig nagyon kellemes íz világot adott ennek a könnyű fogásnak. Egy dologra érdemes vigyázni, hogy a csirkét ne süssük túl, mert akkor könnyen kemény lehet.