Zöldséges sörpalacsinta recept
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 180 g finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 3,5 dl sör
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek napraforgó olaj
A töltelékhez:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g sárgarépa
- 250 g karfiol
- 250 g brokkoli
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 kávéskanál ételízesítő
- 1 dl alaplé (lehet kockából)
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk. Felforrósítunk egy evőkanálnyi olajat a palacsintasütőben és 8 palacsintát sütünk.
A répát megpucoljuk, karikákra vágjuk. A brokkolit és a karfiolt megtisztítjuk és rózsákra szedjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk.
Egy teflon serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Rádobjuk a fokhagymát és a répát, 1 percig nagy lángon pirítjuk, aztán hozzáadjuk az ételízesítőt, az alaplevet, végül a karfiolt és a brokkolit. Fedő alatt, mérsékelt tűzön kb 15 perc alatt megpároljuk. A keményítőt elkeverjük fél dl vízzel, a párolt zöldséghez adjuk és egy perc alatt besűrítjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Megtöltjük a palacsintákat, zsebkendőszerűen összehajtjuk és 200 fokos sütőben 5 perc alatt átforrósítjuk. Melegen tálaljuk.
Tipp:
Esetleg reszelt sajtot kínálhatunk mellé. Remek előétel vagy akár köret is lehet egy nagyobb lakoma esetén, de egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes.